Опазихме ли Сребра невяста?

фото: Милена Стойкова

Здравейте, приятели и съзидатели!
С малко закъснение, причинено от културно-музикалното главозамайване и пост-сценична треска от петък, пиша този отзив от представлението „Да опазиш Сребра невяста“ на камерна сцена Славянска беседа.

Първо искам да ви благодаря от сърце за невероятната вечер, която сътворихме заедно.
Благодаря, че успяхте да дойдете в това толкова напрегнато време. Благодаря за участието и съучастието ви в спектакъла, за отприщения ви смях и спирането на дъха, които ме сграбчваха на сцената, за споделените спонтанно думи, и най-вече – за присъствието ви, което се усещаше като здраво стискане за ръка през цялото пътешествие и надсвирване.

фото: Анета Генова

За мен, от момента, в който стъпих на сцената и взех китарата си, до последното натискане на лупъра ми на края, минаха пет минути. Затова още не мога да схвана как представлението е надхвърлило два часа – реално бях отрязал доста части от цялата история, а и много от епизодите бяха разказани само с песни.
Но, както казах и на сцената – аз бих могъл да продължа поне още толкова – кой? аз? – затова трябваше просто да спра в някой пиков момент.

фото: Милена Стойкова

Имаше обаче няколко необикновени мига на сцената, които искам да споделя непременно.
Докато отначало внимавах за звука, изскачаха разсейващи тех-проблемчета и хвърчаха смешки и спонтанни лиготии – аз си следях изреченото и следвах песните.
Но постепенно, с навлизането дълбоко в историята, някои думи, викове и жестове, а на места и цели песни и герои, започнаха да се появяват сами. Баба Калуна, невястата Сребра и дори самият дракуз Диман, започнаха рязко да вземат думата и пряко да се намесват. Ако щете ми вярвайте – имаше изречения, които просто не знам откъде дойдоха.

фото: Анета Генова

Специални благодарности искам да кажа на целия технически екип, който ме подкрепи – на фотографите Анета Генова и Милена Стойкова за уловените магични мигове; на Антон Велев за чудния звук, на Дренката за прекрасното осветление, на Алекс Наков от NaVilata.com – за пълното видеозаснемане на спектакъла, на Стоян Анов – за спонтанния стрийминг (тук може да се види част от него), и на всички, които дойдоха, гледаха и дори се съгласиха да се включат в бъдещата среща за обратна връзка по спектакъла.

фото: автоМоро

Това е от мен накратко, приятели.
Очаквайте включване за среща скоро и ново представление на живо от „Коренуване“!

фото: Милена Стойкова

_____
…и продължението след края:

Ако представлението, историята и музиката ми ви харесват – може да ме последвате тук, в блога,
в канала ми в YouTube, както и във Facebook,
и да подкрепите проектите ми в профила ми в Patreon.

„Всяка капка в реката променя нейния бяг…“

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: