Патрони за пътешествието

​Здравейте, пътешественици,

Много благодаря за лавината от съпричастие и подкрепа през миналите няколко дни!

Мина една седмица, откакто се предизвиках да се занимавам главно с изкуство. Засега съм добре, меря се сутрин, пия много вода, иначе нямам много отклонения (освен по принцип :))). 

Чувал бях, че когато човек поеме по пътя, който си е неговият, получава неочаквана подкрепа, но това, което се случи само в рамките на пет-шест дни, накара въображението ми да завижда.

Много хора ме поздравиха, писаха ми писма и съвети, споделиха техни истории – много вдъхновяващи. Освен това много ме попитаха и от каква подкрепа имам нужда, а някои направо се задействаха. ❤

Понеже обещах да им обясня, а и на всички да споделя инфо за това що е Patreon, ето го и него.

Както вече споменах, Патреон-ът е нещо като арт-уебсайт, на който може да се следят творчеството, събитията, пък и проблемите на един артист.

Неговото най-важно качество е, че дава възможност за групово финансиране на даден проект, книга или музикант. Представлява нещо като постоянна краудфъндинг кампания, в която всеки може да участва с каквато поиска сума и за какъвто период реши.

Ако е нужно повече инфо – ето едно филмче на БНТ за Патреон: https://bnt.bg/news/kak-da-podpomognem-svobodnite-tvorci-chrez-platformata-patreon-282934news.html

На платформата се финансират хиляди проекти, сред които много български – например подкастът „Свръхчовекът с Георги Ненов“, „Шизи Импро Театър“, сериалът „Приключенията на Джовката“, списание „Тоест“ и „Маргиналия“.

Но стига технически детайли – сега да кажа най-важното – какво започвам и какво да очаквате скоро от Коренуване с Моро! (Прела баба… Лудницаааааа!)

– „Бел Ветър“ – видеоклип и пилотна песен от бъдещия ни втори албум с гайдапънк групата ЖилМор Секстет. Вече имаме записани четири песни от него и скоро влизаме за още поне толкова;

– „Да опазиш Сребра невяста“ – поставяне на голяма сцена на мюзикъла по втора история в Коренуване с етнобандата Невидено. Вече няколко от песните са готови и скоро започваме записи;

– „ЧетвъртъКът с Моро“ или „Коренуване с Моро“ – стрийминг предаване за истории и музика с различни гости: музиканти, писатели, артисти и всякакви творци и идейници;

– „Из Корен Истории“ – издаване на сборник с три истории от Коренуване.

Целият процес по създаване, записване и излъчване на тези неща ще може да се „гледа“ на моя профил в Патреон ето тук:

www.patreon.com/Moravsky

Предстои да разпиша подробен план на предстоящите дейности и нужното им финансиране, за да се случат по най-добрия начин.

Може да ме последвате там, за да следите всяка стъпка и струна, а ако ви харесва създаденото, може да ми станете и патрони. По този начин, в зависимост от избраното ниво на подкрепа, ще може да слушате песни и разкази, преди да са публикувани, да гледате видеа, преди да бъдат пуснати официално, да присъствате на репетиции и на композиране на песни, и ще имате достъп до срещи и концерти, които няма да бъдат показани другаде.

Дълго пътуване ни чака. 

Ще се радвам да бъдете с мен.

Доскоро!

(неу)Моро

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: