Пътуване с Моро

Приятели,
Потеглям на едно пътешествие. 
Сега, веднага, от началото на тази година.

Това е едно дълго отлагано пътешествие.
Малко след тази Коледа реших да направя един преглед на творческите си проекти, за да си начертая плана за предстоящата година.Когато отворих папките и започнах да събирам всички неща накуп, едно откритие ме тропна по главата и ме разтърси доста.
Открих две неща.Първото е, че за последните 22 години, откакто горе-долу започнах да реализирам творчеството си, имам публикувани 6 музикални албума, една книга, няколко статии и разкази, малко видеа и спектакли.
Това… не е много, за този период.
Защото второто нещо, което открих е, че в папките си имам 53 песни, 13 книги (е, някои недовършени), 2 сценария и един мюзикъл. И още напират…Ако сметнем стъпката, за да ги реализирам по досегашния начин, ще са ми нужни около 30 години за песните, и към 260 за книгите.

Хванах се за главата, пък после ми идеше да се хвана и за гушата.
Колко години си мисля, че ми остават? Кога ще се заема с тези проекти? Кога ще ги сбъдна, поставя, издам, реализирам? Явно с двойнствено-седморния начин на живот няма да стане. Няма да стане с тези темпове, с това отлагане, и с втора и трета работа. Няма да стане – докато самото ми творчество не ми стане работа.

Затова реших, че потеглям на пътешествие.
Започвам да работя максимално и главно върху проектите си, започвам да търся финансиране и подкрепа за тях, един по един.
Ако ви е интересно, ви каня да ме последвате. Дори само от любопитството да разберете какво ще стане и дали Моро няма да си счупи главата. 🙂
(Уверявам ви, че ще я чупя, както обикновено. Но ще продължавам.)
И така, предизвиквам се:От днес нататък всяка седмица ще публикувам по нещо ново – песен или музика, част от разказ или книга, някое видео от пиеса. Целта ми е да работя всеки ден, за да успея да завършвам/издавам/поставям поне по един голям проект на година – албум или книга, спектакъл, пиеса.
Освен тях, поне веднъж всяка седмица ще пускам и отчет какво съм свършил, с какъв проблем съм се сблъскал и накъде отивам.
Двете места, където ще публикувам, ще са основно в блога ми, и в моят patreon профил:
www.moro.bg
www.patreon.com/moravsky
Патреон-ът е една платформа, на което може да следите творчеството, събитията, пък и проблемите на един артист. Освен това може и да подкрепите някой негов проект, песен или видео.

За да не са само приказки, прикачам и едно видео от импровизациите ми, заснето през миналата година:
https://youtu.be/jQiZvHF1Nzs

Предизвиках се. Край.
Доскоро, наслука и сполука!
\m/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: