Влогът на Моро иде: ИдеоВлогия

ИдеоВлогия – Епизод 1 – Какво всъщност е това чудо?

Както се казва в горното видео – започни сега!

Притесненията и тресенията свършиха, или ми „стигнаха“ и аз стартирам влога си от днес. Даже не от днес, а по-скоро от чудната дата 01-ви април, обаче само дето не ги „родих“ тия видеа, дето започват с днешното, та затова появяването е плавно.

От доста време ме човърка идеята да стартирам да се излагам на всеозорение, като си направя – и поддържам! – собствен влог, т.е. видеоблог.

Влогът, си казвах, е чудесен начин да представя творби и чорби, влогът даже е много близък до самата идея на цялото изкуство на Коренуването, което правя – той също слива визия, литература и музика, а тук-там позволява и, къде безумно, къде безсрамно, театралничене (разбирай актьорска игра от ламери).

„Що чак сега, ве, убавец?“ ще попитат изнервени от чакане хора, дето често успяват да не дойдат на представленията, благодарение на богатия ми пиаРски опит и моят приятел Цуки.

Ами пусто притеснение – ох, ама от телефон ли да снимам, ох, ама само глупости ли да говоря (аз друго не мога)… Ох, ама тая песен не е ли по-добре с по-хубав звук да я запиша… Чакай да снимам с по-добра камера, да потърся някой приятел – дето е-бог на видеото – да ми помогне. Изобщо същото старото мрънкане – ох, стават ли тези неща, има ли смисъл, има ли причина, и т.н.

И така повече от година. Даже много повече.

В същото време работата и животът изобщо си вървяха, заливаха ме все повече, и един ден осъзнах как ми остава все по-малко време да заделям за това, което най-много обичам да правя. Което уж е „моето призвание“.

Да пиша книги и музика, да ги чета и изпълнявам.

Имаше и други автосъмнения и подвеждащи въпроси: Как ще успея с всичко? Как ще издържа? Как ще осигуря време за писане?

Ами няма аз да го осигурявам, то си е там. Писането ще осигури нужното му, свиренето и влогът – своето. Само трябва да ги представя и да ги пусна да се развиват.

Просто е време да си призная, че това е, което най-много искам да правя в отсамната (да се надяваме) половина от живота си.

Така че… Започни сега и не спирай. Оттук нататък ще отделям все повече време на Коренуване, книгите, музиката и човешките каузи, като целта е да дойде денят, в който ще правя само тях. Пък и срок съм си дал, тик-так, тик-так…

Толкоз по теорията.

По практиката – грабнах аз един Лъч, и с него сътворихме ей тези късчета влог. Вижте първото. Нямам думи колко съм му благодарен за чудната подкрепа, на него, както и на други хора, но – един по един.

В следващия пост ще има подробни обяснение какво и що ще расте в тази влогерия, колко често ще виждате неща от Коренуване, Идеовлогия, както и идеята за АртEистичната работилница…

Ама хайде в другия пост, де… 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: